Välkommen till Växjö!

Öppettider

Nya datum 2021!
17 november 2021: kl 10.00 – 16.00

 18 november 2021: kl 10.00 – 16.00

Arena

Fortnox Arena
Hejaregatan 5
352 46 Växjö

Biljetter

100 kr i entrén (endast kortbetalning)
Är du medlem i SPF/PRO/SKPF/RPG får du 50% rabatt vid uppvisande av medlemskort

SeniorEvent riktar sig till alla seniorer, 60-plussare, pensionärer och levnadsglada människor i Sverige!

Varmt välkomna till SeniorEvent Växjö 17-18 november 2021! På SeniorEvent kommer du att uppleva intressanta utställare, roliga prova-på-aktiviteter och ett inspirerande och informativt scenprogram med allt från kända profiler och aktuella ämnen som leds av vår musikaliska konferencier Linda Rapp. Våra utställare finns inom varierande teman: Resor & Turism, Hälsa & Träning, Hem & Fritid, Vård & Omsorg, Ekonomi & Juridik, Region & Kommun, Kultur & Upplevelser, Skönhet och Boende. Utöver detta kommer ni kunna ta del av fina erbjudanden, tävlingar, viktig samhällsinformation och ges möjligheten att shoppa på våra SeniorEvent. Närmare varje SeniorEvents öppnande kommer ni här att finna all information om varje ort, våra utställare, aktiviteter och scenprogram.

Varmt välkomna att lyssna på intressanta föredrag, upptäcka spännande företag samt träffa nya och gamla vänner!

Profiler

Linda Rapp

Sång & Show

Peder Lamm

Antikexpert

Birgita Klepke

Standup komiker vid 60!

Gunnel Carlson

Trädgårdsguru

Ett mycket uppskattat inslag på våra mässor är de profiler som föreläser och diskuterar aktuella ämnen på scenen!

Vi har arrangerat mässor och events för seniorer i över 25 år, så vi vet vad publiken vill ha. Det kanske allra mest populära och uppskattade är våra s k profiler. Vi bjuder in allt i från härliga TV-profiler till folkkära artister, från politiker till kändiskockar eller varför inte lokala kändisar.

Oftast diskuterar de aktuella ämnen på vår scen eller så bjuder de in dig till någon aktivitet. Oavsett vilket så är det alltid lika uppskattat.

I Växjö kommer bland annat antikexperten Peder Lamm, känd från diverse TV-program, att värdera dina gamla klenoder. Olle Larsson, lektor i historia, författare och krönikör i Smålandsposten, föreläser under torsdagen och Birgita Klepke, ståuppkomiker, underhåller på onsdagseftermiddagen. Vi har även glädjen att presentera Linda Rapp, som vår musicerande ciceron på scenen båda dagarna.

Se scenprogram och aktiviteter för exakta tider.

Scenprogrammet

Vår scen bjuder in till ett fullspäckat program med en blandning av underhållning, kunskap och aktuella ämnen.

Precis som med våra profiler vet vi att det som händer på scenen är en av de viktigaste ingredienserna för att våra besökare ska uppskatta ett besök hos oss. Ofta går dessutom dessa två hand i hand av naturliga orsaker. Vårt scenprogram innehåller intressanta föreläsningar, roliga framträdanden och inte minst musikaliska höjdpunkter signerade Linda Rapp.

Vår musikaliska konferencier Linda Rapp och våra föreläsare bjuder in er till två dagar med fullspäckat och intressant scenprogram.

Nedan hittar ni hålltider, ämnen samt talare/föreläsare. Scenprogrammet uppdateras kontinuerligt fram tills öppnande. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Med reservation för ändringar.

Onsdag 17 november

Linda Rapp och pensionärsorganisationerna hälsar alla välkomna!

Linda Rapp intervjuar pensionärsorganisationerna SPF, SKPF & RPG.

Åldersförändringar i gula fläcken, s k torr makuladegeneration, är den vanligaste orsaken till bestående synnedsättning hos äldre i västvärlden.
Johan Strömstedt. Soflin Pharma AB

Kom och sjung tillsammans. Vår färgsprakande konferencier bjuder upp till allsång med välkända klassiker som alla kan sjunga med i.

Lär dig det senaste om trenderna inom samlarvärlden, om hur man går till väga när man värderar föremål och vad man ska tänka på om man själv vill göra klipp på auktioner och loppisar.

Smålandspostens chefredaktör Kristina Bingström

Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson pratar om trädgårdsliv för avkoppling och glädje.

Växjö kommuns seniorlots är ett stöd för äldre att hitta rätt i samhället. Vi informerar hur seniorlotsen arbetar och vad vi kan hjälpa just dig med.

Välkommen.
Karin Nordlander och Ebba Cajnerud, seniorlots, Växjö kommun

I dagens föreläsning talar historikern Olle Larsson om Gustav Vasa.
Han var adelsmannen som blev kung, katoliken som blev protestant och regeringen som på många sätt lade grunden till det moderna Sverige.

Torsdag 18 november

Linda Rapp inleder dagens scenprogram med musikunderhållning.

Anna Zelvin – Kristdemokraternas äldrepolitik

Sverigedemokraternas äldrepolitik

Tomas Thorell, kommunalråd i opposition – Socialdemokraternas äldrepolitik

Låt maten bidra till din hälsa, Cecilia Svanberg, dietist, Växjö kommun

Länstrafiken Kronoberg berättar om hur man bästa sätt reser med det nya biljettsystem som lanseras under året.

En tränings- och hälsoresa med Wellnesstudio. Talare är Lotta Stensson

Utställare

Våra utställare erbjuder en bredd av kunskap, produkter och tjänster för aktiva seniorer.

Vad vore en mässa eller ett event utan utställare? Med en blandning av lokala företag, kommun, region och välkända varumärken fyller vi mässhallen med ett 40-tal utställare inom varierande teman så som Resor & Turism, Hälsa & Träning, Hem & Fritid, Vård & Omsorg, Ekonomi & Juridik, Region & Kommun, Kultur & Upplevelser, Skönhet och Boende.

Utöver detta kommer in kunna ta del av fina erbjudanden, tävlingar, viktig samhällsinformation och ges möjligheten att shoppa på våra SeniorEvent.

Nedan hittar ni alla utställande företag. Klicka på dem för att komma till deras respektive hemsida. Listan uppdateras kontinuerligt.

Samarbetspartners