Välkommen till Kalmar!

Öppettider

OBS! NYTT DATUM 2021
Tisdag 9/11 2021: kl 10.00 – 16.00
Onsdag 10/11 2021: kl 10.00 – 16.00

Arena

Kalmarsalen
Skeppsbrogatan 49
392 31 Kalmar

Biljetter

100 kr i entrén (endast kortbetalning)
Är du medlem i SPF/PRO/SKPF får du 50% rabatt vid uppvisande av medlemskort

SeniorEvent riktar sig till alla seniorer, 60-plussare, pensionärer och levnadsglada människor i Sverige!

Varmt välkomna till SeniorEvent Kalmar den 9-10 november 2021! Under två dagar fyller vi Kalmarsalen med ett 40-tal utställare inom varierande teman så som Resor & Turism, Hälsa & Träning, Hem & Fritid, Vård & Omsorg, Ekonomi & Juridik, Region & Kommun, Kultur & Upplevelser, Skönhet och Boende. Utöver detta kommer ni kunna ta del av fina erbjudanden, tävlingar, viktig samhällsinformation och ges möjligheten att shoppa på våra SeniorEvent.
Nedan finner ni all information om SeniorEvent i Kalmar så som profiler, scenprogram, aktiviter och utställarlista. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Varmt välkomna att lyssna på intressanta föredrag, upptäcka spännande företag samt träffa nya och gamla vänner!

Profiler

Peder Lamm

Antikexpert

Gunnel Carlson

Trädgårdsprofil

Birgita Klepke

Ståuppkomiker vid 60

Ett mycket uppskattat inslag på våra mässor är de profiler som föreläser och diskuterar aktuella ämnen på scenen!

Vi har arrangerat mässor och events för seniorer i över 25 år, så vi vet vad publiken vill ha. Det kanske allra mest populära och uppskattade är våra profiler. Vi bjuder in allt i från härliga TV-profiler till folkkära artister, från politiker till kändiskockar eller varför inte lokala kändisar.

Oftast diskuterar de aktuella ämnen på vår scen eller så bjuder de in dig till någon aktivitet. Oavsett vilket så är det alltid lika uppskattat.

I Kalmar kommer bland annat antikexperten Peder Lamm, känd från diverse TV-program, att värdera dina gamla klenoder. Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, också känd från diverse TV-program bidrar med sin rika trädgårdserfarenhet och Birgita Klepke, ståuppkomiker, underhåller.

Se scenprogram och aktiviteter för exakta tider.

Scenprogrammet

Vår scen bjuder in till ett fullspäckat program med en blandning av underhållning, kunskap och aktuella ämnen.

Precis som med våra profiler vet vi att det som händer på scenen är en av de viktigaste ingredienserna för att våra besökare ska uppskatta ett besök hos oss. Ofta går dessutom dessa två hand i hand av naturliga orsaker. Vårt scenprogram innehåller intressanta föreläsningar, roliga framträdanden och inte minst musikaliska höjdpunkter signerade Linda Rapp.

I Kalmar ligger scenen på andra våningen, i den s k Glasverandan. Vår musikaliska konferencier Linda Rapp och våra föreläsare bjuder in er till två dagar med fullspäckat och intressant scenprogram.

Nedan hittar ni hålltider, ämnen samt talare/föreläsare. Scenprogrammet uppdateras kontinuerligt fram tills öppnande. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Tisdag 9 november 2021

Linda Rapp och pensionärsorganisationerna hälsar alla välkomna!

Gubbe 72 – varför måste jag träna?

I januari 2008 fick Bosse Ström en stroke som följd av långvarig stress, övervikt och dåliga blodvärden. Sjukskriven och med rejält försämrad talförmåga blev han allt mer deprimerad. Men han tog ett viktigt steg och började träna regelbundet på gym. Idag är Bosse 70 år och i sitt livs bästa form. Kom och lyssna till hans fascinerande historia och bli inspirerad! – Malkars Träningscenter

Michael Ländin ordförande i omsorgsnämnden gästar scenen.

1177.se är startpunkten för alla frågor som rör din hälsa och vård. Johanna Engström, kommunikatör, berättar mer om hur du kan komma igång och sköta dina vårdärenden via 1177.se

Magnus Johansson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling ger tips och råd om du ska sälja eller köpa bostad

Peder Lamms Antiksskola

Lär dig det senaste om trenderna inom samlarvärlden, om hur man går till väga när man värderar föremål och vad man ska tänka på om man själv vill göra klipp på auktioner och loppisar.

Missa inte!

Efter Peders föredrag och fram tills mässan stänger kl 16 finns möjlighet att få sina föremål värderade av Peder.

Linda Rapp bjuder på musikunderhållning med låtar ni känner igen!

Du har säkert känt att kroppen förändras under livets gång och en del av det är tidens gång och en del är helt möjligt att påverka själv. Vad är de största förändringarna i kroppen och vad är det viktigaste att tänka på om du vill ha hälsan när du har blivit lite äldre. – Friskis & Svettis

Frilufsutvecklare Eva-Lena Larsdotter – Upptäck utflyktsmål för friluftsliv i Kalmar kommun

Birgita Klepke bestämde sig att bli stand-up komiker vid 60. Hur svårt kan det va? Så här 4 år senare är det namnet på hennes soloshow. Möt en kvinna som vågade sadla om.

Barometerns chefredaktör Anders Enström – Aktualiteter

Onsdag 10 november 2021

Möt representanter för bibliotekets tjänster, It-hjälpen, Boken kommer, Konsumentvägledning samt Energirådgivning. Vi berättar om vad de olika tjänsterna innehåller samt tillhandahåller informationsmaterial.

Godartad prostataförstoring – symtom, utredning och behandling

Talare är Doktor Sonny Schelin, specialist i urologi vid från Prostalund.

Vi tränar inte för att bli yngre, vi tränar för att bli äldre

Wellness studion

Urban Oskarsson, sektionschef patientnämnden och Peter Högberg, ordförande i patientnämnden, informerar om Patientnämndens arbete och hur du som patient eller anhörig kan få stöd och hjälp i kontakt med vården.

Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson pratar om trädgårdsliv för avkoppling och glädje.

Linda Rapp underhåller med låtarna du känner igen!

Linda Rapp underhåller med låtarna du känner igen!

Utställare

Våra utställare erbjuder en bredd av kunskap, produkter och tjänster för aktiva seniorer.

Vad vore en mässa eller ett event utan utställare? Med en blandning av lokala företag, kommun, region och välkända varumärken fyller vi Kalmarsalen med ett 40-tal utställare inom varierande teman så som Resor & Turism, Hälsa & Träning, Hem & Fritid, Vård & Omsorg, Ekonomi & Juridik, Region & Kommun, Kultur & Upplevelser, Skönhet och Boende.

Utöver detta kommer in kunna ta del av fina erbjudanden, tävlingar, viktig samhällsinformation och ges möjligheten att shoppa på våra SeniorEvent.

Nedan hittar ni alla utställande företag. Klicka på dem för att komma till deras respektive hemsida. Listan uppdateras kontinuerligt.

Samarbetspartners